Hemeroteca

  • Aquest dissabte, Taller familiar a la Biblioteca Mont-Àgora: construcció de refugis per a ratpenats

    25/05/2023

    El dissabte 27 de maig a les 11 hores, tindrà lloc a la Biblioteca Mont-Àgora un taller familiar d’educació ambiental per construir refugis per a ratpenats.

    El taller, a càrrec de l’associació Gestió Natural, té com a objectiu conèixer la biologia dels ratpenats, ajudar a la seva protecció i incentivar una actitud respectuosa envers els animals, la natura i el medi ambient.

    Podeu inscriure-us aquí: bit.ly/3o8Utwg

    L’activitat es durà a terme amb motiu de la Setmana de la Natura (del 22 de maig al 5 de juny). Està especialment indicada per a infants a partir de 6 anys

  • 28 de maig, Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

    25/05/2023

    La Mancomunitat de la Conca d’Òdena presenta l’agenda d'activitats que tindran lloc des del 26 de maig fins a l’11 de juny.

  • Dilluns es va constituir l’Associació del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, amb l’ajuntament montbuienc com a membre fundador

    25/05/2023

    Dilluns passat es va celebrar a l’Obrador de Jorba l’acte oficial de constitució de l’Associació del Parc Agrari de la Conca d’Òdena amb la participació dels municipis que integren el projecte i el Consell Comarcal de l'Anoia. L’Alcalde Jesús Miguel Juárez hi va assistir en representació montbuienca, com a membre fundador d’aquesta associació (en el darrer ple municipal celebrat va aprovar aquesta adhesió del consistori montbuienc).

    La primera junta va quedar constituïda amb la presidència per part de l’Ajuntament de Jorba, la vicepresidència per part del Consell Comarcal de l’Anoia, la tresoreria per part de l’Ajuntament de Copons i la secretaria l’ostentarà l’Ajuntament d’Òdena. La junta es renovarà passats 4 anys.

    El projecte del Parc Agrari de la Conca d’Òdena neix amb la voluntat de ser una eina de dinamització territorial que permeti incidir positivament sobre les activitats que es desenvolupin en sòls agrícoles i forestals, juntament amb totes aquelles que se’n derivin o hi estiguin relacionades d’una o altra forma (agroindústria transformadora, gastronomia, turisme, oci, cadenes de valor dels productes agroalimentaris i comercialització, esport, o aprovisionament de serveis ecosistèmics, entre d’altres).

    L’objectiu general del Parc Agrari de la Conca d’Òdena és afavorir el desenvolupament d’un model agroalimentari  basat en la qualitat i la proximitat, que sigui resilient al canvi climàtic i poc depenent del mercat global, que fomenti la transformació de les primeres matèries mitjançant el desenvolupament de l’agroindústria, que permeti la gestió sostenible del mosaic agroforestal i proveeixi de serveis ecosistèmics, que fomenti el desenvolupament d’activitats econòmiques dinamitzadores associades a l’activitat agrícola i al territori, que faci accessible per a tota la població una alimentació equilibrada i de qualitat basada en productes locals, i que esdevingui motor econòmic mitjançant la generació d’ocupació de qualitat entorn el sector agroalimentari i les activitats associades.

    El Parc Agrari està integrat per 15 municipis, que en conjunt representen una superfície de 372,18 km2 i una població de més de 80.000 habitants. Els municipis que s’inclouen són: Argençola, Capellades, Carme, Castellolí, Copons, Jorba, Igualada, La Pobla de Claramunt, La Torre de Claramunt, Òdena, Orpí, Rubió, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí. També formen part les associacions: Associació de Productors de la Conca d’Òdena, Associació de Restauració i Comerç de la Conca d’Òdena i Associació d’Agents de Promoció turística del Parc Agrari de la Conca d’Òdena.

  • Gran participació a l’Aplec del Roser, la festa major de la Tossa de Montbui

    25/05/2023

    Diumenge passat es va dur a terme el tradicional Aplec del Roser, la festa gran de La Tossa de Montbui.

    Les activitats, organitzades per la Fundació La Tossa i el Consorci La Tossa, va començar amb l’arribada a peu de molts dels participants, arribats a peu i també en autobus llançadora que va pujar i baixar durant tota la matinal a les persones que volien accedir al cim montbuienc (no es podia pujar amb vehicle propi).

    A partir de dos quarts de 10 del matí es va organitzar una arengadada-esmorzar i poc després va començar una ballada de sardanes amb la Cobla Ressò.

    Després de dur a terme diferents sortejos, poc després es va realitzar la inauguració de l’exposició “Fusta i oli, pintura i artesanía”, a càrrec d’Enric Mir i Malé.

    I a les 12 del migdia es va dur a terme el tradicional repic de campanes i el posterior ofici solemne oficiat per Mossèn Josep Maria Pujol, i cantat per la coral  Capella de Música de La Tossa. 

    En finalitzar la missa es va fer repartiment de roses, d'aigua de roses de les almorratxes i punts de llibre de l'Aplec.

    Per cloure la matinal festiva, celebrada amb un gran ambient i una temperatura molt agradable, van ballar els gegants de La Tossa, acompanyats de la colla gegantera El Xaragall i de les gralles i tabals del gru Dracs i Diables de Montbui.

  • Servei de préstec a domicili a la Biblioteca Mont-Àgora

    25/05/2023

    La Biblioteca Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui ha posat en marxa un nou servei d’extensió bibliotecària: “La biblioteca a casa teva”. Es tracta del servei de préstec a domicili per tal de garantir la igualtat d’accés a la cultura, la informació i l’educació a tothom, una de les condicions indispensables que és inherent al servei de biblioteca pública.

    El servei de préstec a domicili consisteix en oferir la lectura a persones que tenen la mobilitat reduïda i no es poden desplaçar a la Biblioteca de Montbui. Amb aquesta iniciativa es pretén cobrir les necessitats de lectura i accés a la informació i a la cultura d’aquest sector de la població i millorar, per tant, la seva qualitat de vida. Es poden beneficiar d’aquest servei aquelles persones residents a Montbui (Nucli Urbà i Nucli Antic) i que tenen dificultats de mobilitat temporal o permanent (malalts crònics, gent gran, persones amb discapacitat física, persones convalescents...).

    El servei “La biblioteca a casa teva” es pot dur a terme gràcies als voluntaris de Creu Roja que passaran pel domicili a portar i recollir els documents de forma periòdica acordant, prèviament, el dia i l’hora amb el beneficiari.

    Per demanar més informació cal trucar  a la Biblioteca Mont-Àgora al telèfon 93 805 26 66, els dijous al matí de 10 a 14 h. o totes les tardes de les 15.30 fins a les 20:30 h.

  • Mont-Àgora acollirà una jornada formativa sobre digitalització i contractació pública

    22/05/2023

    El 24 de maig es celebrarà la jornada "Transforma el teu negoci a través de la contractació pública" a l’Espai de les Arts i del Coneixement Mont-Àgora, amb el propòsit d'impulsar la digitalització de les empreses del territori, donant a conèixer el procés de contractació amb l'Administració Pública. Es realitzarà entre les 16.15 i les 19.15

    El taller, impartit per Pere Gordi , està dirigit a les empreses interessades en oferir els seus productes i serveis al sector públic. Aquesta jornada formativa s'ha organitzat des de l'Oficina Alcelera Pyme Rural Secartys /Sinergia amb la col·laboració de TICAnoia

    Podeu trobar tota la informació de l'acte i el formulari d'inscripció aquí: https://bit.ly/42JsTEy

  • Nova edició de la Mostra de Productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, dissabte 20 de maig a Copons.

    19/05/2023

    L’Associació de Productors de la Conca d’Òdena organitza el proper dissabte 20 de maig, de 18:00 a 22:00 a la plaça Ramon Godó de Copons, la 4a Mostra de Productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena. Aquesta serà la primera edició de la mostra que se celebra un dissabte a la tarda-vespre, amb l’objectiu de donar un aire nou i diferenciat a les mostres de primavera.

    A partir de les 18:00 els assistents podran adquirir tiquets per a consumir productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena a la mateixa mostra en forma de petits tastets d’una gran varietat d’aliments i begudes, tot coneixent de primera mà tant els productes com els productors locals que hi ha al darrere. També hi podran comprar els productes per a endur-se a casa. Enguany a la mostra hi participaran una quinzena de productors del territori que hi participaran: La Solana de Coll-Bas, Molí d’oli Can Gibert, Celler Mestís, Ecomercaderet, Celler Anna Rosell, Eixarcolant, Casa Nostra, Estable 4 Vents, Cal Parés - Aliment humà, La Caseta de Fillol, Ous d'OR-PÍ,  Cervesa Naris i Petits Viticultors.

    Paral·lelament a la mostra, de 18.30 a 20.30, hi haurà diversos tallers dirigits al públic familiar: pintacares a càrrec de la Sandra de kilipo.es, planta la teva llavor a càrrec d’Eixarcolant, cuina amb productes de proximitat  a càrrec de l’associació Aliment Humà i estampació botànica a càrrec de l’Anna de Rojo Tierra.

    A les 19:00 hi haurà una demostració de cuina en directe a càrrec del restaurant Vinya de Copons on cuinaran 2 plats de temporada amb productes del Parc Agrari, i que després es podrem compartir entre tots!

    Per amenitzar la vetllada, hi haurà un concert a càrrec de la Big band de Copons a les 20:00, i a continuació l'actuació del punxadiscs Carlos Corba de Cal Pixallits, que  servirà per cloure la jornada.

    Aquesta serà la 4a edició de la Mostra de Productes  del Parc Agrari, les altres edicions es van celebrar a Santa Margarida de Montbui, Rubió i Capellades i és un esdeveniment impulsat per l’Associació de Productors del Parc Agrari de la Conca d’Òdena i el Parc Agrari, gràcies a la col·laboració del Consell Comarcal de l’Anoia, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Productes de la Terra i en aquesta edició  l’Ajuntament de Copons.

  • Del 17 al 26 de maig convocatòria d’ajuts municipals per realitzar activitats de lleure estiuenc

    17/05/2023

    Des d’aquest dimecres dia 17 i fins el divendres 26 de maig es poden presentar a l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui sol·licituds per a la convocatòria d’ajuts municipals per contribuir a sufragar les despeses de les famílies pel que fa a les activitats de lleure estiuenc.

    L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui destina una partida del pressupost municipal de 4.000 euros per ajudar a les famílies a poder afrontar les despeses de les activitats de lleure estiuenc.

    La sol·licitud es pot presentar telemàticament a través de la seu electrònica o bé presencialment a l'Ajuntament (Carretera de Valls, 57). 

    Per poder accedir a aquests ajuts, cal estar empadronat al municipi de Santa Margarida de Montbui; s’ha de sol·licitar l’ajut per a activitats d’estiu que es facin al municipi i que siguin de lleure (també “casals”). Cal que siguin famílies amb infants d'edat compresa entre els 3 i els 16 anys.

    També podran accedir als ajuts les famílies montbuienques amb infants que tenen necessitats educatives especials, encara que l’activitat de lleure no es realitzi al municipi.

    Un altre requisit és no superar un barem econòmic de renda per càpita mensual i tampoc es pot ser titular en règim de propietat o copropietat de més d’un habitatge.

    Així mateix, no es pot percebre cap altre ajut provinent d’altres administracions públiques que cobreixin totalment el cost de l’activitat o servei.

    Podeu trobar més informació trucant al telèfon 93 803 47 35 o bé accedir directament a la informació a la pàgina web municipal a l’enllaç https://tuit.cat/Eu86j

  • Inscripcions obertes al casal d’estiu per a joves “Activa’t Montbui”

    17/05/2023

    Del 26 de juny al 28 de juliol, els/les joves nascuts/des entre 2006 i 2011 podran assistir a l’Activta’t Montbui, el casal d’estiu organitzat per Anima’ns amb col·laboració de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui.

    L’”Activa’t Montbui” està adreçat als/les joves de Montbui d’entre 12 i 17 anys,  i inclou sortides al Salting, a Illa Fantasia i també al parc aquàtic Waterword. Les activitats es realitzaran a l’Institut Montbui entre el 26 de juny i el 28 de juliol, en horari de 9 a 13.30 hores i els dimecres fins a les 16.30 hores.

    Les inscripcions es poden fer, presencialment, els dilluns i dimecres a Montjove, fins al 9 de juny en horari de 16h a 19h.

    Hi ha un total de 40 places disponibles. Es pot consultar tota la informació a: https://bit.ly/44RmFnQ

     

     

     

  • Diferents activitats per commemorar el 17-M dia internacional contra la LGTBIFÒBIA

    17/05/2023

    La Mancomunitat de la Conca d’Òdena está organitzant durant aquests dies diverses activitats amb motiu del 17 de maig, Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia. El programa compta amb un total de 13 activitats sota el lema “Transforma la Mirada”.

    A la façana de l’Ajuntament Santa Margarida de Montbui, com a la de la resta l’ajuntaments de la Conca, durant aquests dies llueix la bandera irisada.

    També cal remarcar que la Biblioteca Mont-Àgora es pot veure un recull de material i de bibliografia recomanada sobre temàtica LGTBI.

    Un any més, la Mancomunitat ha posat l’enfocament  en promoure la sensibilització, la prevenció i la visibilització, i ha convidat a tota la ciutadania a participar i recolzar al col·lectiu LGTBIQ+ així com trencar prejudicis envers les identitats no normatives i les orientacions sexuals diverses.

    L’Agenda d’actes del 17M, coordinada per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona, del Pacto de Estado contra la violencia de género i del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. Les activitats són organitzades des de la Mancomunitat i des de les regidories d’igualtat dels ajuntaments de la MICOD amb el suport d’altres departaments dels consistoris. Podeu consultar el programa d’activitats a https://tuit.cat/t0WLE

  • Durant aquest mes de maig, a la biblioteca Mont-Àgora: exposició “Joan Triadu, a la ciutat dels llibres”

    17/05/2023

    Durant aquest mes de maig es podrà veure a la Biblioteca Mont-Àgora l’exposició “Joan Triadu, a la ciutat dels llibres”. Es tracta d’una mostra sobre aquest mestre, pedagog, crític literari, escriptor, traductor, defensor de la llengua catalana i activista cultural. La trajectòria vital de Joan Triadú va lligada estretament a l’evolució de la cultura catalana del segle XX.

    El contingut d’aquesta exposició està centrada en la vessant d’escriptor, crític literari i prescriptor de Joan Triadú. La mostra es podrà veure fins el 27 de maig a la Biblioteca Mont-Àgora.

  • Darrers dies de preinscripcions a les llars d’infants municipals

    17/05/2023

    Fins aquest divendres està obert el període de preinscripcions per a les llars d’infants municipals “L'Estel” (Carrer Cadis, 2), “Santa Anna” (Carrer Santa Anna, 17) i “Montxic” (Carrer Anselm Clavé, 5).

    Les famílies poden presentar les sol·licituds al centre de primera opció que hagin triat per el curs 2023-2024, tant presencialment com per correu electrònic a les adreces a8061351@xtec.cat (L’Estel), a8046074@xtec.cat (Santa Anna), i a8077897@xtec.cat (Montxic).

    Els serveis de les llars d’infants municipals de Montbui s’adapten a les necessitats laborals de la majoria de famílies i están disponibles de dilluns a divendres gairebé 10 hores diàries. També s’ofereix servei de menjador.

    El finançament d'aquests serveis es fa mitjançant les aportacions de l'Ajuntament i d'altres institucions, així com de les quotes que paguen les famílies, que responen a criteris socials i tenen molt en compte la renda familiar.

    Per a iniciar la preinscripció poden contactar amb el centre de la seva elección. La documentació que cal aportar a l’hora de fer la preinscripció és la sol·licitud de preinscripció degudament emplenada, llibre de família o altres documents relatius a la filiació, fotocòpia del DNI de la mare/pare o tutor/tutora de l’alumne. Si el sol·licitant és estranger, necessitarà la tarjeta de residència on consta el NIE o el passaport. També cal aportar fotocòpia de la Targeta Sanitària Individual (TSI) de l’alumne o alumna i un volant municipal de convivència.  

     

Darrera actualització: 10.09.2018 | 13:37

Opcions

Darrera actualització: 10.09.2018 | 13:37