Dilluns passat al vespre va tenir lloc a la mediateca del CCC La Vinícola la primera reunió conjunta amb les entitats de Montbui per tal de presentar el projecte de Prescripció Social, una iniciativa impulsada conjuntament per l’Ajuntament de Montbui, el Centre d’Atenció Primària de Montbui i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
La trobada, conduïda per responsables del projecte (tant del CAP montbuienc com de l’Agència de Salut Pública de Catalunya), va ser divulgativa, i hi van assistir representants de diferents entitats del municipi, com ara “Artesanas de Corazón”, Associació de la Gent Gran, Club Handbol Montbui, Club Futbol Sala Montbui, Hoquei Club Montbui i Top Tennis-CT Montbui, que van poder conèixer l’abast del projecte, en el qual les activitats que realitzen les entitats dintre del municipi són fonamentals.
La prescripció social és una eina perquè els professionals sanitaris puguin prescriure o recomanar les activitats que les diferents associacions i entitats del municipi portin a terme a aquelles persones amb aïllament social o amb risc de patir-lo, i també a aquelles persones que presentin des de malestar fins a símptomes lleus o moderats de depressió o ansietat. L’objectiu de la prescripció social és que aquestes persones puguin relacionar-se amb d’altres, i prevenir o atenuar aquestes malalties. Els programes de prescripció social es basen en l’evidència que la participació regular en activitats comunitàries ajuda els pacients a desenvolupar recursos socials i psicològics, promociona un reforç positiu i ajuda a mantenir un estil de vida actiu i saludable i resilent contra els trastorns com la depressió.
La sessió va tenir com a objectiu presentar el projecte i també l’eina telemàtica “Aquí sí, actius i salut”, on es poden inscriure activitats comunitàries (tallers, cursos, jornades, caminades...) o bé aquells recursos (associacions, parcs, piscines).
La regidora de Benestar i Ciutadania Aurora Fernández ha valorat que aquesta primera trobada amb les entitats “ha permès donar a conèixer aquest projecte, que és pioner en la seva implementació a la nostra comarca”. Fernández va agrair la feina de tots els agents que participen del projecte, que vol “oferir als pacients un enfocament menys medicalitzat i més orientat a l’aprofitament dels recursos de la xarxa comunitària”.
Cal destacar que el mateix dilluns al migdia va tenir lloc a l’Ajuntament de Montbui una trobada explicativa del mateix projecte entre les responsables del projecte al CAP montbuienc. La membre de l’equip directiu Carme Rodríguez, així com la referent GIS Cristina Tarancón van presentar el projecte a l’Alcalde montbuienc Teo Romero i a la regidora de Benestar i Ciutadania Aurora Fernández, en una trobada realitzada a la Sala de Juntes de l’Ajuntament montbuienc.