Dilluns passat va tenir lloc a la mediateca del CCC La Vinícola una reunió explicativa del projecte de Prescripció Social, una iniciativa impulsada conjuntament per l’Ajuntament de Montbui, el Centre d’Atenció Primària de Montbui i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
La trobada, conduïda per responsables del projecte (tant del CAP montbuienc com de l’Agència de Salut Pública de Catalunya), va ser divulgativa, i hi van assistir representants de diferents entitats del municipi, que van poder conèixer l’abast del projecte, en el qual les activitats que realitzen les entitats dintre del municipi són fonamentals.
La prescripció social és una eina perquè els professionals sanitaris puguin prescriure o recomanar les activitats que les diferents associacions i entitats del municipi portin a terme a aquelles persones amb aïllament social o amb risc de patir-lo, i també a aquelles persones que presentin des de malestar fins a símptomes lleus o moderats de depressió o ansietat. L’objectiu de la prescripció social és que aquestes persones puguin relacionar-se amb d’altres, i prevenir o atenuar aquestes malalties. Els programes de prescripció social es basen en l’evidència que la participació regular en activitats comunitàries ajuda els pacients a desenvolupar recursos socials i psicològics, promociona un reforç positiu i ajuda a mantenir un estil de vida actiu i saludable i resilent contra els trastorns com la depressió.
La sessió va tenir com a objectiu presentar el projecte i també l’eina telemàtica “Aquí sí, actius i salut”, on es poden inscriure activitats comunitàries (tallers, cursos, jornades, caminades...) o bé aquells recursos (associacions, parcs, piscines).
A finals de 2018 ja es va realitzar una primera trobada amb una desena d’entitats montbuienques, algunes de les quals ja hi col·laboren amb aquest projecte.
L’objectiu de la trobada va ser augmentar el nombre d’entitats col·laboradores amb el projecte, i anar determinant un catàleg d’activitats susceptibles de poder ser realitzades.
Els programes de prescripció social es basen en l’evidència que la participació regular en activitats comunitàries ajuda els pacients a desenvolupar recursos socials i psicològics, promociona un reforç positiu i ajuda a mantenir un estil de vida actiu i saludable i resilent contra els trastorns com la depressió.