Els 13 regidors i regidores que conformen l’Ajuntament de Montbui van votar dijous passat per unanimitat el Manifest del 25-N, en commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les dones. Aquest Manifest, llegit per la regidoria d’Igualtat montbuienca Coral Vázquez, recorda que “les violències contra les dones persisteixen any rere any, en una societat patriarcal que es resisteix a perdre un statu quo que situa les dones en una posició de desigualtat. Tot i això, les dones hem trencat el silenci i no farem ni un pas enrere”. El mateix manifest assenyala, entre d’altres qüestions, que “una agressió sexual a una dona no és un fet puntual, sinó una expressió més de l'estructura patriarcal, una agressió contra totes nosaltres, contra totes les dones”. I afegeix que “aquesta violència funciona de forma alliçonadora, ens socialitza en la por i ens llença un missatge ben clar, sobretot dirigit a les dones més joves: volen controlar i sotmetre la vida de les dones”. El document aprovat pel ple montbuienc afegeix també que “encara avui es fa imprescindible seguir treballant conjuntament i coordinadament amb la implicació de totes les administracions i agents socials per l'eradicació de totes les violències masclistes i la reparació de totes les supervivents”. El manifest del 25-N finalitza reconeixent “la força, el coratge i la valentia de les dones, de les supervivents i de les que han estat assassinades, de les que han trencat el silenci i de les que lluiten dia a dia per fer-ho”.
Dijous passat va tenir lloc al CCC La Vinícola un taller per a dones emmarcat en l’Agenda d’activitats del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les Dones. L’activitat va anar a càrrec de Neus Folguera, hi van assistir-hi una vintena de dones, i l’activitat portava per títol “Jo no vull ser una superwoman”. Folguera va parlar a les assistents sobre la construcció de gènere que fa la societat. També sobre la idea d’amor romàntic, els estereotips de gènere i l’associació de rols i personalitats. Neus Folguera va recordar també que “trobem models socials i culturals en tots els àmbits, i hi ha un entramat social que ens diu que hem de seguir unes normes i cumplir amb uns estereotips de gènere”. Durant la sessió, que va ser molt ben valorada per les assistents, també es va parlar dels micromasclismes del dia dia.
Avui dijous es duran a terme a Mont-Àgora dues activitats clarament emmarcades en la defensa dels valors de la igualtat, i que també es realitzaran en la celebració del 25N.
D’una banda, a dos quarts de vuit de la tarda es farà la inauguració de l’exposició “Identidades impuestas”, mostra realitzada per Tatiana Méndez, i impulsada per Artèria.
En aquesta exposició es podrá comprovar com “avui i cada dia denunciem la violència contra les dones, la física i aquella que no es veu”. Es tracta d’una exposició on es denuncia l’arrelament de diferents formes de violència contra les dones a la nostra societat.
I mitja hora més tard donarà inici a la Sala petita de Mont-Àgora la projecció (gratuïta) del film “El viaje al cuarto de una madre”, pel·lícula dirigida per Celia Rico.
Es tracta d’una pel·lícula emmarcada en la 27ª Mostra Internacional de Films de Dones, sota el lema “Conegudes (també) a casa”.
La projecció començarà a les vuit del vespre i, en acabar la pel·lícula, es celebrarà un petit col·loqui a càrrec de l’equip de Drac Màgic.
El dilluns dia 2 de setembre a partir de les 7 de la tarda tindrà lloc a Mont-Àgora el taller d’igualtat “El tractament de la violència masclista en la comunicació”. Es tracta d’una activitat organitzada per l’entitat Dones amb Empenta, emmarcada en la celebració del 25N. Organitzen l’activitat l’Àrea d’Igualtat de Gènere de la MICOD i l’Ajuntament de Montbui.