La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, el cens actualitzat d’activitats i establiments del municipi, un document elaborat amb la base de dades de l’aplicació informàtica Gestor d’informació d’Activitats (GIA) i que conté tots els establiments, tant públics com privats, que hi ha al municipi.
D’acord amb el treball, al municipi hi ha censades un total de 307 activitats, el gruix principal de les quals, el 34,9 %, corresponen al sector serveis, seguit pel 21,2% amb 65 activitats comercials i el 18,9 % classificades com a altres, que inclou dipòsits LGP, magatzems, antenes i aparcaments. També hi ha censades 28 activitats d’hostaleria i restauració que configuren el 9,1% del total. La resta, amb un 6,8 % corresponen a activitats industrials i un 4,9% d’activitats de caràcter agroindustrial.
El cens també fa referència a la incidència ambiental global del total de les activitats del municipi, que és força baixa, ja que el 53,7 % del conjunt són activitats de baix risc o innòcues. Altres 52 activitats, que suposen el 16,9 % del total, es classifiquen a l’annex III de la Llei 20/2009 de prevenció i control ambiental de les activitats (PCAA), que són les que estan sotmeses al règim de comunicació a l’administració, i cinc activitats classificades a l’annex II, que són aquelles sotmeses al règim de llicència ambiental. Al municipi no hi ha cap activitat inclosa a l’annex I, que son les de règim d'avaluació d'impacte ambiental i autorització ambiental.
A banda de la informació de cada activitat relativa a la seva classificació per incidència, sector i estat de legalització, s’inclouen també les seves característiques a més d’una fotografia i les seves coordenades, el que permet bolcar aquesta informació al Sistema d’Informació Geogràfica (SIG) que utilitzi l’Ajuntament i poder-lo actualitzar fàcilment mitjançant la mateixa aplicació GIA.
Amb aquest cens l’Ajuntament montbuienc disposa ara d’una eina per millorar la gestió diària administrativa de les activitats i també permet que totes les àrees implicades de l’Ajuntament tinguin a la seva disposició una base de dades conjunta de manera que puguin treballar de manera més transversal, coordinada i estratègica afectant a àmbits tals com urbanisme, medi ambient o promoció econòmica.