Montbui va estrenar l'ampliació de les instal·lacions i la sisena pista de tennis
Dissabte passat va tenir lloc l’acte d’inauguració de l’ampliació de les instal·lacions i de la sisena pista de tennis municipal, en el decurs d’una matinal on es van dur a terme nombroses activitats i on també es va presentar el nou centre de formació i alt rendiment en què ja està treballant l’empresa gestora de les instal·lacions, TopTennis.
L’acte més important de la matinal va ser la inauguració de l’ampliació de les instal·lacions i l’estrena de la sisena pista ràpida de tennis, la qual ha estat possible a partir del conveni signat l’any 2017 entre l’Ajuntament de Montbui i l’empresa TopTennnis, que contemplava la dinamització i ampliació d’aquesta instal·lació esportiva.
Durant aquest acte l’Alcalde montbuienc Teo Romero va recordar com s’havia arribat a disposar d’aquestes instal·lacions i com des de l’Ajuntament s’havia recolzat des de l’inici aquest projecte. Romero va recordar que “fa molts anys alguns deien que era impensable que hi haguessin pistes de tennis municipals a Montbui. Nosaltres hi vam creure, hi vam apostar, i amb el suport de les institucions i també de les persones de les primeres juntes del Club es van anar millorant les instal·lacions. Avui inaugurem una nova etapa, un nou projecte, amb unes instal·lacions ampliades i millorades i que són un gran exemple de col·laboració mixta, entre una administració i una empresa gestora com és TopTennis” . L’Alcalde va recordar que “avui en dia el tennis és un dels esports més practicats al nostre municipi, i aquestes instal·lacions municipals són tot un orgull i un element fonamental per a la transmissió de valors educatius a través de l’esport. Estem orgullosos de la tasca que feu i us encoratgem a continuar treballant-hi”.
Durant la inauguració també hi va intervenir Juan Manuel Aguilar, president del Club Tennis Montbui, qui va mostrar-se satisfet ”perquè tot aquest projecte està sent possible des de l’inici per l’empenta de moltes persones, que de mica han mica ho han fet possible. L’any que ve el club farà el 25è aniversari i si hem arribat aquí és pel treball de totes les juntes del club que ens van precedir. Començarem a treballar per un somni: la setena i la vuitena pista, de terra batuda, i cobertes”. De la seva banda, l’emprenedor igualadí i gestor de TopTennis Arcadi Manchón va assenyalar breument que “portem molts anys treballant fort i tenim i tindrem els peus a terra. Una base sòlida és garantia d’èxit”.
El president de la Federació Catalana de Tennis Jordi Tamayo va destacar “la simbiosi públic-privat en l’èxit d’aquest projecte” i va recordar l’excel·lent tasca que realitza Arcadi Manchón i TopTennis, que tiraran endavant un projecte esportiu, referent per a la mateixa Federació. Per últim, el sub-director General d’Activitats Esportives i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, Oriol Marcé va remarcar la “tasca realitzada per un emprenedor del món de l’esport com és l’Arcadi Manchón, i que aquest projecte sigui possible per la col·laboració entre tothom”.
La inauguració va finalitzar amb la corresponent sacada d’honor a càrrec de les autoritats, moment previ a la celebració d’un set d’exhibició entre dues de les jugadores de tennis que van assistir a la jornada inaugural, Arantxa Parra, (número 40 a nivell mundial) i Lara Arruabarrena (número 53 en individuals i 28 en dobles).
Un centre de formació i alt rendiment en el món del tennis, a Montbui
De bon matí, es va dur a terme un torneig de minitennis i pels volts de tres quarts d’onze començava la presentació del nou projecte esportiu de l’empresa TopTennis, responsable de la gestió esportiva de les instal·lacions. Aquest acte va comptar amb les presentacions d’Arcadi Manchón, gestor responsable de TopTennis, i que va plantejar el projecte de centre d’excel·lència i alt rendiment, especialmente pel que fa al tennis femení. També hi va intervenir Alejo Mancisidor, coach professional de tennis, millor entrenador del món de tennis femení l’any 2013 i una de les peces cabdals del projecte i també Xavier Torner, qui durant molts anys va formar part de l’Academia Bruguera, i que és un referent en el tennis català. Hi van ser presents també el president de la Federació Catalana de Tennis, Jordi Tamayo i tres jugadores TOP a nivell mundial: Lara Arruabarrena, Maria José Martínez i Arantxa Parra.
El centre de formació i alt rendiment en el món del tennis “és un ambiciós projecte de TopTennis que es basa en aconseguir l’excel·lència en la formació esportiva i humana dels nostres alumnes”, com va explicar l’impulsor i responsable del projecte, Arcadi Manchón.
L’objectiu és aconseguir continuar potenciant l’escola de tennis (actualment amb 500 jugadors/es) i anar més enllà, creant una estructura formativa d’elit, segons diferents seccions. Es vol disposar de dues seccions de treball (èlit), en la qual hi hauria entre quatre i sis jugadores (secció A) i entre 8 i 10 jugadors o jugadores (secció B), a partir dels quals intentar aconseguir formar i aconseguir el màxim talent possible en el món del tennis, especialment femení. De la mateixa manera, també es vol potenciar el treball amb joves jugadors i jugadores que vulguin completar els seus estudis amb beques als Estats Units (secció C) i una darrera secció (D) que està formada pels 500 alumnes que formen actualment l’Escola de Tennis. Com va explicar Arcadi Manchón “l’objectiu és aconseguir, a partir d’una estructura de piràmide, una base forta i nombrosa i un cim amb els esportistes d’èlit, poder donar aquest pas endavant amb el tennis d’elit femení. Estem parlant d’un centre d’alt rendiment pioner en el món del tennis femení, on tindrem algunes de les millors promeses del tennis”. El centre d’alt rendiment en el tennis inclou els serveis necessaris per a la formació íntegra dels joves esportistes (nutricionista, preparador físic, fisioterapeuta, formació en anglès, preparació acadèmica…). Per acabar de completar les instal·lacions, Manchón va remarcar que “l’objectiu a nivel d’instal·lacions seria poder disposar de dues pistes de terra batuda cobertes, i també ens agradaria poder completar el recinte amb dos carrils d’atletisme perquè els/les tennistes puguin escalfar, així com també disposar d’un espai de politges per poder treballar específicament diferents grups musculars”.
Un dels puntals del nou projecte esportiu és el basc Alejo Mancisidor, un dels millors entrenadors de tennis femení del món (coach de Garbiñe Muguruza, per exemple, durant molts anys). La presència de Mancisidor en aquest projecte és bàsica de cara a la potenciació del talent de les jugadores d’elit. El tècnic guipuscoà, medalla de bronze al mèrit esportiu, va mostrar-se convençut de l’èxit d’un projecte que “a mitjà termini podria fer que tinguessim jugadores d’aquesta zona competint entre les millors”. Cal destacar que durant la presentació es va recordar que de cara a l’any 2019 el torneig ITF Arcadi Manchón deixarà de realitzar-se a la categoria Future Masculí (15.000 dòlars), i passarà a ser un Challenger de 25.000 dòlars en categoria femenina. Com va recordar el mateix Mancisidor “estem parlant de jugadores d’un nivell altíssim, pràcticament a tocar del 100 del rànquing mundial. La millora en el nivell competitiu del torneig serà espectacular, i ho podrem comprovar des de la propera edició”.