El divendres 12 d’abril, acte de retrobament de persones educadores dins la celebració 50è aniversari de la Llar d’infants Santa Anna, la més antiga de la Conca d’Òdena
Després de mesos d’intensos preparatius, de recollir material per confeccionar una exposició commemorativa, de contactar amb algunes de les persones educadores que van ser bàsiques en l’inici del servei, el divendres 12 d’abril, a partir de les 6 de la tarda, es realitzarà un dels actes destacats per celebrar el 50è aniversari de la Llar d’Infants Santa Anna: un acte de retrobament de les persones educadores que han passat pel centre durant aquests 50 anys.
L’emotiu retrobament començarà a les 6 de la tarda al vestíbul de Mont-Àgora amb un acte on hi haurà parlaments de les autoritats municipals i un reconeixement a les persones educadores que han fet possible aquest servei. Tot seguit s’inaugurarà una exposició fotogràfica que recull alguns dels instants més destacats dels 50 anys d’història de la llar. L’acte de homenatge finalitzarà a la mateixa llar d’infants Santa Anna, on s’organitzarà un berenar de celebració en què participaran les persones educadores homenatjades.
L’activitat vol ser un homenatge a totes les persones educadores que han treballat durant aquests 50 anys en aquest servei educatiu bàsic i pioner a la Conca d’Òdena, i que va tenir una rellevància molt important per a la conciliació de la vida personal i professional de moltes dones de Montbui.
La Llar d’Infants Santa Anna va ser una reivindicació dels veïns i veïnes de Santa Margarida de Montbui que va veure la llum el 2 d’octubre de 1973. El Nucli Urbà de Sant Maure, en una fase de gran dinamisme social, era referent en lluites veïnals i en foment dels serveis educatius bàsics.
Com a fruit d’aquest dinamisme es crearia aquesta llar, ubicada al carrer Santa Anna número 19, amb un primer equip de professionals format per Montse Clarasó, Guadalupe, Conchita Martínez, Maribel Ferré i l’assessora Montse Garcia.
L’Ajuntament de l’època va cedir els terrenys i la ja desapareguda Caixa del Penedès hi va posar l’edifici. El servei es va posar en marxa amb 28 nens, 4 educadores i 3 aules i s’ha gestionat de forma municipal, a través del Patronat Escoles Bressol de Santa Margarida de Montbui.